Poëzie-Leestafel

...

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Erwin van Leeuwen
"Wie z'n bek houdt is niet Haags."

Erwin van Leeuwen werd geboren in 1963 in Den Haag. Is enthousiast "Hagenees" in tegenstelling tot "Hagenaar". Voor wie niet in het centrum van het universum bivakkeert: de Hagenaar bevolkt het beschaafde deel van 's Gravenhage en de Hagenees het vrolijke deel. Hij had al jong een voorliefde voor taal maar heeft zich pas sinds een jaar of vijf serieus toegelegd op het schrijven van gedichten. Schreef de eerst jaren als HOFstadNAR veelal activistische gedichten en lofliederen en klaagzangen over zijn stad. Was in die tijd oprichter van het internet gedichtenforum "Dichter bij de Politiek".

Inmiddels is hij werkzaam in de gehandicaptenzorg als begeleider op een woonvorm voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
Twee jaar geleden kwam onder de vlag van uitgeverij "Het zinkend schip" zijn eerste bundel uit getiteld "OnbeHaags". Voornamelijk activistische en Haagse werkjes.

Voor 2007 staat er een nieuwe bundel op stapel. Deze keer uitgegeven in eigen beheer. Centraal hierin zullen zijn ervaringen in het werken met gehandicapten staan. De stijl van zijn gedichten is langzamerhand steeds verder verschoven naar het vormen van "beschouwende miniatuurtjes".

"De bundel moet je vooral niet kopen als hij uitkomt. Alles is ook gewoon op mijn website te lezen. Leuk voor de verzamelaars dus. Ik hoop na het verschijnen van de bundel weer wat vaker voordrachten te gaan doen. Dat is eigenlijk het leukste. De reacties van de mensen aan wie je voordraagt en de gesprekken die daaruit voortvloeien.
Wie hier op Leestafel op- en aanmerkingen heeft is van harte welkom."

Erwin

 


Lees zijn gedichten, klik Hier